Product Chat / GameGuru Classic Entity Reader

Author
Message
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 28th Mar 2021 21:23 Edited at: 28th Apr 2023 16:30
here is a small tool that reads in the map.ent and map.ele files (FPSC classic//BIMA(Black Ice Mod Advanced)/GG classic/GG MAX) and dumps out a text file for each. map.ent contains a list of unique entities in your level. map.ele contains all entities in your map. This will help you locate entities in your map you can't find and also contains detailed info per entity. to use, you need to make sure you rename the .fpm to .zip, extract and use password "mypassword".. make sure the map.ent and map.ele are in the same folder as the app folder. run as admin and you will see 2 text files.
3 outputs for version 0.4. make sure you copy map.ent , map.ele (if universe.ele, rename to map.ele) and map.way (waypoints if your curious).

GG Classic / GGMax (CLI version 0.6) -works with CMD.exe / Powershell (run in admin mode for both).
Works with FPSC Classic/BIMA (up to ver 218 fpms only)/GG Classic/GG Max latest version (336) - user option /vns=218 (fpsc) /vns=312 (GG classic) /vns=330,331,332,333,334,335,336 (GG Max)
https://drive.google.com/file/d/1pCEt2NDi09lN4KWOlWsqe2R4Gm_RwgJn/view?usp=share_link

pwd for .zip file = "boredoftherings" without the double quotes.
small fix applied to the map.way code. Now works correctly for GG classic/Max and adds additional parameters

GG Classic / GGMax (CLI version 0.4) -works with CMD.exe / Powershell (run in admin mode for both).
Works with FPSC Classic/BIM-Advanced - user option /vns=218
[href]no longer available[/href]

GG Classic / GGMax (CLI version 0.3) -works with CMD.exe / Powershell (run in admin mode for both)
[href]no longer available[/href]

GG Classic / GGMax (CLI version 0.2)
[href]no longer available[/href]

GGClassic (all versions)
[href]no longer available[/href]

GGMax (previous/current/possibly not subsequent versions)
[href]no longer available[/href]

Finding an entity in the editor:
If I know the name of an entity and can't locate it on the map, another alternative to finding it is to add a zone marker and add transportinzone/transportifused lua scripts. Not forgetting to also add the name of the entity to the "ifused" parameter in the zone marker. Add some decals if you want to to see the invisible zone marker and walk into it when in test mode. You should then be transported to the entity. then go into f9 edit mode, select "E" and delete key to remove the entity.
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 28th Mar 2021 22:39
@ BOTR
Thanks for sharing this tool with us, I am sure it will be very useful to recover problematic maps.
Tomorrow I will purposely introduce bugs into a map to test your tool.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 29th Mar 2021 23:04
Here is the EXE for GameGuru MAX:

https://drive.google.com/file/d/1BxlANnR9Rt9hTN2PVGpqqZbufvy3BFu8/view?usp=sharing
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Pirate Myke
Forum Support
13
Years of Service
User Offline
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, California
Posted: 30th Mar 2021 05:20
Thank you.
Intel(R) Core(TM) i5-8400 CPU @ 2.81GHz, 32GB RAM, Nvidia gtx1050ti 4gb, Windows 10 Home 64bit, Screen resolution 1920 x 1080. System Passmark 3774




Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 30th Mar 2021 06:17
thanks 3com@Pirate Myke.

Meant to add that as I don't have the source code for GGMax, the last 70 odd params will not make sense at this time in point until I figure out what they are.

Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 30th Mar 2021 08:17
update to the GGMax version which works with previous/current but possibly not subsequent GGMax builds:

https://drive.google.com/file/d/1knZMtFFp4ul5E2wwgVfLJlm5RMpS5iuU/view?usp=sharing
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
granada
Forum Support
21
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 30th Mar 2021 23:26
Thank you Sir

Dave
Windows 10 Pro 64 bit
GeForce RTX™ 2070 GAMING OC 8G
AMD FX (tm)-9590 Eight-core Processor
31.96 GB RAM
3840 x 2160 ,60 Hz
PM
Tauren
8
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jun 2015
Playing: PUBG,Conan Exiles,WoW,HoMM III,MoO 2,Master of Orion 2016
Posted: 31st Mar 2021 04:02
Thank you very much, Bored of the Rings !
However version for "GGClassic (all versions)" not available for download, requires permission (I sent a request).
Thanks for your articles, explanations and examples. You are the best community I have met.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 31st Mar 2021 06:32
Should be ok now, removed restriction.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Tauren
8
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Jun 2015
Playing: PUBG,Conan Exiles,WoW,HoMM III,MoO 2,Master of Orion 2016
Posted: 31st Mar 2021 06:49
I downloaded the file, everything is ok, thank you.
Thanks for your articles, explanations and examples. You are the best community I have met.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 31st Mar 2021 06:56
@Tauren, no problem sorry for that, Gdrive defaults to restriction mode and I keep forgetting to remove it and sometimes it has mind of its own and changes it back, either that or I'm not doing correctly anyway seems to be ok now.

I have ideas floating in my head and will be testing out one these ideas hopefully this week, if I get a chance.


Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Tarkus1971
Audio Media Maker
9
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Feb 2015
Location: England, UK
Posted: 31st Mar 2021 10:11
Great stuff, extremely useful tool.
Aftershock Quad Core AMD FM2+ 3.5 GHz 8GB Motherboard and Processor, A7700k apu, Asus GT970 STRIX 4gb Nvidia gfx card.
King Korg Synth, Alesis SR18 Drum Machine, Akai MPX8 sample player, Roland Fantom XA Synth, Axus Digital AXK2 Digital Drum Kit, Novation Ultranova Synth, Waldorf Blofeld Synth, Roland D05 Synth Module, Bluedio Victory V Headphones, AKG K141 Studio Headphones, Lenovo Ideapad, with Windows 10 64bit, 8Gb Ram and AMD A10 7th Gen Graphics. Acer Swift i3 Laptop with Intel Optane memory, Intel 620UHD GPU, Windows 10 64bit.
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 31st Mar 2021 10:32
@ BOTR
GG entity reader tool tested and working as expected!



Getting all the entities listed in the mapent.txt file and useful info in the mapent.txt file, here someone might get the X, Y, Z entity's pos and pass these values to a flag and/or to the player and transport him there.

Quote: "Finding an entity in the editor:
If I know the name of an entity and can't locate it on the map, another alternative to finding it is to add a zone marker and add transportinzone/transportifused lua scripts. Not forgetting to also add the name of the entity to the "ifused" parameter in the zone marker. Add some decals if you want to to see the invisible zone marker and walk into it when in test mode. You should then be transported to the entity. then go into f9 edit mode, select "E" and delete key to remove the entity."


Remember doing something like that years ago, it should be somewhere here on the forum.

Going to test the GGMax entity reader tool asap, back when done.
Thanks again mate, very useful tool, and very easy to use it.

Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 31st Mar 2021 10:56
@ BOTR
GGMax entity reader tested and working fine, anyway I have some questions, does the GGMax mapele.txt file thrown less info than GG [i]mapele.txt file?



I guess not that easy to get internal info from GGMax atm.

Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 31st Mar 2021 13:01
@3com- ggmax has approx 70 odd more parameters than classic. I can just have one EXE that covers all versions but I didn't want to confuse anyone so created 2 separate EXEs.

If anyone prefers one EXE, I'll generate one and upload.

Some of max Params are strings containing texture info and other stuff. The numeric values could be either float or dword(long) . I'm figuring out which but no idea what they represent without the source code. I doubt Max will ever be released as open source at least not anytime soon. Maybe 8 years time
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 31st Mar 2021 17:47
@ BOTR
I guess so, but prefer to report it, just in case.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 13th Apr 2021 21:59
version 0.2 added to first post. This is a CLI version. Usage e.g. gg_entity_reader.exe /vns=312 (for Classic) or gg_entity_reader.exe /vns=316 (for current GGMax version).

Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 14th Apr 2021 23:38
It generated map.ent file, but yet can't understand where can I setup this: gg_entity_reader.exe /vns=312 and/or gg_entity_reader.exe /vns=316

Getting this popup msg.



What I'm doing wrong?
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 15th Apr 2021 07:46 Edited at: 15th Apr 2021 07:52
that message box displays when option isn't entered correctly. option has to be entered exactly as /vns=312 or /vns=316 (for max) e.g. usage
gg_entity_reader.exe /vns=312
OR
gg_entity_reader.exe /vns=316

no spaces or quotes should be entered.

how did you enter it on the CLI? if you still have problems, I will quickly look at code and correct if needed. Make sure both map.ent and map.ele reside in the same path as the .EXE.

NOTE: this version only works on the CLI - command line interface
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 15th Apr 2021 13:06
@ BOTR
Quote: "gg_entity_reader.exe /vns=312
OR
gg_entity_reader.exe /vns=316"


Both throw the same error msg, in the pic below you can notice how I'm doing it, you can notice also that the "missing file" already exists in my folder, together with the exe file. I'm using PowerShell, which ran as admin.

Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 15th Apr 2021 13:37
Ok, I will also test using powershell and see what happens. Currently it works using CMD.exe in admin mode.

Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 15th Apr 2021 15:42
for Powershell, I need to make the app compatible as it works differently. please use cmd.exe first in admin mode by clicking on the windows icon typing in cmd and then right mouse click and select run as administrator.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 15th Apr 2021 19:52
made an update v0.3 of the app-to be added to 1st post again shortly after posting this.

should now work with Powershell in admin mode. see pic. please allow a few seconds before refreshing powershell dir command especially for larger map.ele files. So if the mapele.txt file size = 0, just give it some seconds then type dir again and the file size will change.

Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 16th Apr 2021 20:49
@ BOTR
Sorry, guy, getting the same error that previews one.



As you can see on the pic above, the map.ent/map.ele files already exist. Tried both 315/316.
Getting text files 0 kb in size.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 16th Apr 2021 21:24 Edited at: 16th Apr 2021 21:26
@3com-it only works if you CD to the app directory and run from there not the c:\ root dir i.e. copy the map.ent/map.ele files to the app folder and CD to the app folder and run from there.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 16th Apr 2021 23:29
Now, I got it, thanks, mate.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 7th Jan 2022 07:29 Edited at: 7th Jan 2022 10:04
I thought I would re-open this thread for anyone that might be interested locating their entities. I have made update to the app in relation to other project(s) I'm working on.
The reader now correctly reads in both GG classic / FPSC, there were some strange values being output due to the slight differences in structures between the 2 (i.e. FPSC/GG). For FPSC classic use /vns=218 as the cli option. I'll post link later. This will be version0.4.

link to 0.4 also on 1st post.
https://drive.google.com/file/d/1AmS4HUJsnS1VhYoQSk1dAtC1PEo0udKw/view?usp=sharing
make sure you copy map.ent , map.ele (if universe.ele, rename to map.ele) and map.way (waypoints if your curious) to the root folder where the .EXE resides.

for example go to the app root folder, go to explorer address bar and type in cmd (works also with Powershell, use "start-process"). then as an example run for FPSC Classic, type:
GG_Entity_Reader.exe /vns=218

OR for GG Classic:
GG_Entity_Reader.exe /vns=312

OR GG MAX (outut may look odd in places as I don't have the source code for verification):
GG_Entity_Reader.exe /vns=325


you will see 3 outputs for v0.4.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Super Clark
GameGuru TGC Backer
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2011
Location: UK
Posted: 7th Jan 2022 18:37
Just what i was looking for . Thanks mike.
PM
Super Clark
GameGuru TGC Backer
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2011
Location: UK
Posted: 12th Jan 2022 16:33

Hey Mike...One thing I noticed it does not list segments on the FPSC output only entities anyway to out put what segments
are in the level and their dir's ?
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 12th Jan 2022 16:44
@Super Clark- yes that's correct the map.ele only contains entities and not segments. Let me look into segments and get back to you.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2019, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, others
Hardware: ULTRA FAST Quad Core Gaming PC Tower WIFI & 16GB 1TB HDD & Win 10 (x64), Geforce GTX1060(3GB). Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Super Clark
GameGuru TGC Backer
12
Years of Service
User Offline
Joined: 4th Apr 2011
Location: UK
Posted: 12th Jan 2022 16:46
OK Mike, thanks....
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 26th Apr 2023 07:59
currently updating for the latest GG Max version
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 26th Apr 2023 23:06 Edited at: 27th Apr 2023 05:05
version 0.6 now available which supports up to and including version 336 GG Max. See first post.
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 26th Apr 2023 23:54
Thanks, BOTR.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 27th Apr 2023 05:16
thanks 3com. password for the zip is "boredoftherings" no double quotes. I will add to 1st post.
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 27th Apr 2023 12:15
Thanks, mate, gonna try in GGMax asap, and will be back when done.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 27th Apr 2023 12:43
I need to fix a bug , so might be worth not trying /vns=336 for now.
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
3com
9
Years of Service
User Offline
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 27th Apr 2023 14:18
Quote: "I need to fix a bug , so might be worth not trying /vns=336 for now."

So, waiting for news.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 27th Apr 2023 21:15 Edited at: 28th Apr 2023 07:04
updated version now available, same link. I can't test as updated code using laptop and not my main PC which has the version 336 .fpms. will test in morning on PC. missed some code out by mistake. now implemented. fingers crossed all ok.
any issues please let me know.
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 28th Apr 2023 08:23 Edited at: 28th Apr 2023 08:23
I can confirm, app works correctly now using option /vns=336. I will create a little fpm version checker so that you can find out which version each fpm is, usually 218 is the last version of fpsc, 301 onwards is gg classic and 313 onwards in ggmax
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D
Bored of the Rings
GameGuru Master
19
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: Middle Earth
Posted: 28th Apr 2023 09:06
also works with BIMA (Black Ice Mod) FPSC with fpms version 218 only.
Pro Programmer / Data Scientist: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++ VS2022, SQL, PL-SQL, JS, HTML, Three.js, others
Hardware: PC SPECIALIST intel i7 16GB 2TB HDD & Win 10 (x64), Geforce RTX3060ti. Dell Mixed Reality VR headset, Aerodrums 3D

Login to post a reply

Server time is: 2024-02-27 23:52:59
Your offset time is: 2024-02-27 23:52:59