Third Party Tools / Heightmap importer

Author
Message
benjiboy
2
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Mar 2017
Location: In the depths of rural Norfolk
Posted: 10th Sep 2019 16:11
Looking at this thread :-
https://forum.game-guru.com/thread/218876

Is there an update to the status of this?

Can I get a working copy?
You can't teach an old dog.
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 10th Sep 2019 16:23
yes, you can get a copy of the latest version, please PM me your email address and I can send to you as soon as possible.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
JC LEON
9
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2010
Location:
Posted: 10th Sep 2019 18:46
me too please
PC Specs:
AMD QUADCORE 880K @4.5GHZ, 32GB RAM DDR3 1600, M/B ASUS A88XM-PLUS
SVGA NVDIA 1660GTX 6GB , SSD KINGSTON A400 1TB, 2X HHD SEAGATE BARRACUDA 4TB
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 10th Sep 2019 21:17
emails now sent. @JC LEON-I will send Weapon Welder and other apps as soon as possible, need to sort some files, but you will get them soon.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
JC LEON
9
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2010
Location:
Posted: 11th Sep 2019 00:08
OK MANY thanks in advance..
PC Specs:
AMD QUADCORE 880K @4.5GHZ, 32GB RAM DDR3 1600, M/B ASUS A88XM-PLUS
SVGA NVDIA 1660GTX 6GB , SSD KINGSTON A400 1TB, 2X HHD SEAGATE BARRACUDA 4TB
PM
fumar
User Offline
Joined: 3rd Sep 2019
Location:
Posted: 11th Sep 2019 00:38
Hi there...
Sounds very interesting. And I love heightmaps.
Can I get a copy too, please?
PM
benjiboy
2
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Mar 2017
Location: In the depths of rural Norfolk
Posted: 11th Sep 2019 10:08 Edited at: 11th Sep 2019 11:50
Excellent stuff BotR!
Heightmap import enables all kinds of wcky worlds that would otherwise be too labour intensive to create:-
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1731680957
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1733848546

These are from my work on heightmaps for RPG World. Great fun.

Now I just have to turn them into games . . .
You can't teach an old dog.
Bolt Action Gaming
GameGuru Tool Maker
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Oct 2013
Location: Harrisburg, PA (USA)
Posted: 16th Sep 2019 19:32
@bored if you have stable copies I'll happily host them on my google drive.
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 17th Sep 2019 15:28
@fumar: of course, no problem ,please feel free to PM me with your email address and I can send you a link (valid for 24hrs only).

@BAG: thanks for the offer, I still have the tools stored on both my google drive + BTCloud
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 12:59
@Fumar: PM/email now sent with link. Hope you like it.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
fumar
User Offline
Joined: 3rd Sep 2019
Location:
Posted: 18th Sep 2019 14:40
Thanks a lot, @Bored...

Unfortunately the tool cannot be started, because GG is installed on another hard disk. I created a hm2mdat.ini with the correct path under C:\, but that didn't help either.
What else can I do? So except reinstalling GG on C:\...
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 15:09 Edited at: 18th Sep 2019 15:49
@fumar: Yes, the program looks at your registry to see where GameGuru is installed and has to be a valid steam path so that it runs on genuine copy of GameGuru, so if you have a dodgy copy, it won't work. Not saying your copy is dodgy BTW

[edit-last suggestion wouldn't work as the manually created steam path still wouldn't be stored in the registry unless you manually edited the registry- not for the faint-hearted ]

Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
fumar
User Offline
Joined: 3rd Sep 2019
Location:
Posted: 18th Sep 2019 16:16
No, I don't have a dodgy copy, @Bored. Bought GG on steam. Have a look to the screenshots.

I reinstalled GG on E:\, restarted the pc, but it didn't help. Not even as an admin.
Now I'll try to move GG to C:\. If I can find some free place... :-P

Attachments

Login to view attachments
PM
fumar
User Offline
Joined: 3rd Sep 2019
Location:
Posted: 18th Sep 2019 16:20
Quote: "last suggestion wouldn't work as the manually created steam path still wouldn't be stored in the registry unless you manually edited the registry- not for the faint-hearted"

Do you know where to set the path in the registry? I would just do that manually.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 16:57
Yes I know the registry paths but depend on your OS 64 or 32 bit ... not sure mods would welcome me putting registry path for GG here though .
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
fumar
User Offline
Joined: 3rd Sep 2019
Location:
Posted: 18th Sep 2019 17:07
I searched the registry and all paths found were set correctly. (E:\SteamLibrary\steamapps\common\Game Guru\*)
In the meantime I've moved the installation directory to C:\ via steam. And there you go: Now it also works with your tool. I guess it doesn't recognize the correct path if the default directory isn't selected.
But I would prefer to install GG back to E:\ because C:\ is quite a small SSD for me.
And now I'll test your tool...

Thanks again for this tool.

PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 17:12
Yes , I think I might update the code to work with custom install paths , originally I had the .ini store gg install path no matter where it was.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
fumar
User Offline
Joined: 3rd Sep 2019
Location:
Posted: 18th Sep 2019 17:19
Quote: "Yes , I think I might update the code to work with custom install paths , originally I had the .ini store gg install path no matter where it was. "

I think this would be a good solution, because not everyone can handle that like I did...
People forget to make a backup etc...
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 18:03
Ok I'll revert to the way it was. Update on it's way. Will email you guys. Thanks
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
benjiboy
2
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Mar 2017
Location: In the depths of rural Norfolk
Posted: 18th Sep 2019 18:40
If you've a mind to develop this further BotR, I'd like to be able to insert new terrain features into an existing map - for instance make a huge terrain pyramid somewhere in the map.
The way I'd see it happening would be to reserve either black or white as an 'ignore this pixel' marker.

What do you think?
You can't teach an old dog.
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 19:44 Edited at: 18th Sep 2019 19:50
[edit-somehow posted in wrong place on my phone-so doing it by laptop this time and in the correct place, sorry]
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 18th Sep 2019 19:54
@benjiboy-interesting idea, but don't know if I want to do any more with the program.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
GubbyBlips
User Offline
Joined: 14th Jan 2019
Location:
Posted: 19th Sep 2019 00:04
Hi BOTR! Could I please request a copy of the Height Map generator.
I would really like to check it out! Thanks.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 19th Sep 2019 12:29
@GubbBlips-sure, pls send me PM with your email address. thanks.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 20th Sep 2019 09:15
Hi all, once you receive temp links and downloaded, I recommend you backing up the tool files somewhere as from the end of next week, I will not be sending out any more links. cheers.
Professional Programmer: Languages- SAS (Statistical Analysis Software) , C++, C#, VB, SQL, PL-SQL, JavaScript, HTML, Three.js, Darkbasic Pro (still love this language), Purebasic, others
Hardware: Dell Precision 490; AMD Radeon HD 7570; 12GB.
PM

Login to post a reply

Server time is: 2019-09-22 09:25:29
Your offset time is: 2019-09-22 09:25:29