Third Party Tools / StyleGuru

Author
Message
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 12th Jun 2015 18:19 Edited at: 29th Feb 2016 17:21
Hi,

I code a litte tool, named "StyleGuru". If this name is making copyright troubles, please write me.

It is about putting your own style together. Some of you surely tried this in past. Make is manuel means, having the same graphic screens in some resolutions and so on.
StyleGuru will help you. This tool can make the Graphics (optional) and StyleGuru creates the folder structure and the needed graphics in needed resolutions.
Even put you're button graphics in StyleGuru and they will be copied in your style.

You can get version 0.6 here: https://www.dropbox.com/s/73p3liepvc2c7wu/Style%20Guru06.zip?dl=0

More Info at http://www.style-guru.de/

At this post I attached some screens.

I hope everybody get what I mean, my english is bad at writing. Sorry for this.

Hope you like it .

Greetings,
Andreas
Alienware 17R3 Laptop - Win10 - 16GB Ram - NVIDIA® GeForce® GTX 980M - Intel® Core™ i7-6820HK

Attachments

Login to view attachments
cycleops
GameGuru TGC Backer
4
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Apr 2014
Playing: Fallout 4
Posted: 15th Jun 2015 23:46
I'm loving it, thanks for the early xmas gift.
PC-I7-3770K 3.9Ghz / 32gbRam/ 2xGTX 770 SLI

Laptop-Asus ROG G750Jm/ 24GB Ram/ GTX860m
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 16th Jun 2015 00:17
Nice to read
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
synchromesh
Forum Support
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 16th Jun 2015 11:20 Edited at: 16th Jun 2015 11:21
Very nice tool
Works great ... I hope you continue it
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
Stefos
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 31st Oct 2010
Location:
Posted: 16th Jun 2015 23:00
Great software, I will be following the development of StyleGuru
http://soul-reflection.com/images/master1_0001.jpg
bburgess
4
Years of Service
User Offline
Joined: 17th Mar 2015
Location:
Posted: 17th Jun 2015 03:15
Very Very nice thank you!!
PM
ShN33Ky
Game Guru Backer
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Mar 2013
Location: San Clemente ca.
Posted: 17th Jun 2015 04:29
Very kewl....I found this on the GG weekly news update!
sHn33Ky
Bored of the Rings
GameGuru Master
14
Years of Service
User Offline
Joined: 25th Feb 2005
Location: UK
Posted: 17th Jun 2015 07:34
looks good, I will be using this for definite. Look forward to future updates on this.
PM
Mipastu
GameGuru TGC Backer
4
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Feb 2015
Location:
Posted: 17th Jun 2015 22:53
This is awesome!
RomiX
3
Years of Service
User Offline
Joined: 19th Apr 2015
Location: France
Posted: 19th Jun 2015 20:00
good work
PM
Teabone
3D Media Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Jun 2006
Location: Canada
Posted: 19th Jun 2015 21:12 Edited at: 19th Jun 2015 21:13
Great work

Be nice if this was integrated into the official GG updates. The FPSC Classic main menu editor was a pretty strong part of the engine. No idea why Game Guru was released out of Early Access without something like this. Its essential.
i7 -2600 CPU @ 3.40GHz - Windows 7 - 8GB RAM - Nivida GeForce 420 GT
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 19th Jun 2015 22:48
You're surely right. That missing was the reason I began to code by myself (the next version will be nice. Within a little Graphic Editor ). It's ok for me, when thy focus the engine.
I dream of an API in the engine where the community can plug Ideas by them self. But I think it's to early in development for things like this.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Teabone
3D Media Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Jun 2006
Location: Canada
Posted: 20th Jun 2015 01:31
The API is an interesting idea. Really like the work you've been doing here this is one big part of what has been missing. Thanks again for your hard work!
i7 -2600 CPU @ 3.40GHz - Windows 7 - 8GB RAM - Nivida GeForce 420 GT
granada
GameGuru TGC Backer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 21st Jun 2015 00:35
Just tried this,great tool i hope you develope it more,thanks .

Dave
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 24th Jun 2015 15:24 Edited at: 1st Jul 2015 03:05
Hi everybody,

I finished the second Version and created a little website for StyleGuru.

What I have done:

- StyleGuru is now be able to change the Main Loading Screen (the Loading Screen wich appear at the start of the game and in GG testing mode), so every important graphic is quickly changeable

- There is a new Graphic Editor/Composer in StyleGuru, wich gives you everything you need to make your individual screens. Surly, it's not Photoshop. But you'll have good resaults in a few minutes. The easy screen builder .

- There is a new Button Generator. Choose from some templates and customize a button to fit your imagination.

I attached some Screens to this post, edites the first post and hope you like what you get here. It's all to make your game really unique.

More information and Screenshots at http://www.styleguru.de.vu/

P.S: I would love to see what graphics you can make with it!
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.

Attachments

Login to view attachments
synchromesh
Forum Support
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 28th Jun 2015 20:08
This is seriously... seriously great work !!
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 28th Jun 2015 20:24
Thanx

At next I'm going to add an area to change the Hud, I think.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
s4real
12
Years of Service
User Offline
Joined: 22nd Jul 2006
Location:
Posted: 28th Jun 2015 21:57
Nice work on this many thanks

best s4real
Specs :- Amd fx4100(4.0),6gb of ram,

MSI AMD Radeon HD 7770 ,windows 8.1 64 bit version.
Teabone
3D Media Maker
12
Years of Service
User Offline
Joined: 8th Jun 2006
Location: Canada
Posted: 29th Jun 2015 21:53
Keeps getting better and better
i7 -2600 CPU @ 3.40GHz - Windows 7 - 8GB RAM - Nivida GeForce 420 GT
synchromesh
Forum Support
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 1st Jul 2015 00:11 Edited at: 1st Jul 2015 00:12
At this rate we wont need an official tool
This gets better and better

Can I put a link on GameGuru Files ?
Directly to your Website or here.... whichever you prefer
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 1st Jul 2015 00:19
Sure .

The Website is the better choice, in the case I move the file anywhere and forget to edit here.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
yrkoon
15
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2004
Location:
Posted: 5th Jul 2015 08:14
@Sanguis : Great Tool. Thank you very much for it.^^

@synchromesh: in another context, I suggested to Pirate Myke that the menu be extended by a configurable
"User tools" submenu. This here tool is a great example of what I had in mind as candidates for entries into that submenu. That way, everybody can have their individual external toolset at their fingertips from within GG.
Lives of great men all remind us we may make our lives sublime
PM
granada
GameGuru TGC Backer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 7th Jul 2015 14:19
Great to see your still working on this,very nice work .

Dave
PM
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 10th Jul 2015 09:20 Edited at: 8th Aug 2015 02:24
edited
HP Envy m6-k010dx Sleekbook Custom AMD A-10 5745 2.1 ghz CPU ,8 gigs DDR3 ,AMD Radeon discrete class 8610G, 1 TB 7200 RPM Toshiba HD, Win 8.1 64 bit
sularus oth mithas
PM
Inertia
3
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Jul 2015
Location: SoCal, USA
Posted: 13th Jul 2015 04:56
Thanks, Sanguis, this is a polished looking editor. It's so nice that it's hard to believe it's free.

Cheers,
Rick
Win7 x64 | i5 @3.3GHz | 4GB RAM | GTX580 1.5 GB
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 13th Jul 2015 14:22
Thank you
I coded it even to help myself at GG. I have fun with GG and want to give something back. So it's free .
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 13th Jul 2015 22:55 Edited at: 8th Aug 2015 02:25
edited.
HP Envy m6-k010dx Sleekbook Custom AMD A-10 5745 2.1 ghz CPU ,8 gigs DDR3 ,AMD Radeon discrete class 8610G, 1 TB 7200 RPM Toshiba HD, Win 8.1 64 bit
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 13th Jul 2015 22:59
You mean, only overwriting a part of the existing graphics but not the whole graphic?
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 13th Jul 2015 23:19
Save screen as main loading screen option is the one I'm referencing. When you choose to save your custom graphic, it goes and overwrites not only the watermark folder in the language bank folder but also the keyboard shortcuts screen in the editor, etc.
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 13th Jul 2015 23:54
Hm, I don't remember where is the difference. You can still use a graphic with the keyboard shortcuts as Main Loading Screen.
Can you upload me an original languagebank folder? I don't have one anymore. Then I can try to find the difference.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 14th Jul 2015 00:50 Edited at: 8th Aug 2015 02:26
edited.
HP Envy m6-k010dx Sleekbook Custom AMD A-10 5745 2.1 ghz CPU ,8 gigs DDR3 ,AMD Radeon discrete class 8610G, 1 TB 7200 RPM Toshiba HD, Win 8.1 64 bit
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 14th Jul 2015 00:54
I'll look in it tomorrow evening. It is 2AM here in Germany. Have a good night or day or whatever it is at your location .
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 14th Jul 2015 00:58
It's 8 pm here. Thank you and have a good morning!
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 14th Jul 2015 17:56
Hi,

thanks for your languagebank, good for testing. I thought both picture folders would be used in standalone EXE. With your languagebank I noticed, I was wrong.
I think I will insert a little combo box, to make the choice, in next StyleGuru Version (hopefully next weekend).
I will redesign it a little bit, there are more and more things, that can be customized .

Thanks for mention this little problem!
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 14th Jul 2015 18:48
Thanks! I figured some feedback would be helpful. I'm still not used to the time discrepancy here.
sularus oth mithas
PM
Rogueci5
4
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Mar 2015
Location:
Posted: 15th Jul 2015 07:25
This is FANTASTIC thank you so much!
PM
synchromesh
Forum Support
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 15th Jul 2015 22:17
@Sanguis

Someone suggested a Hud Creator ...... Sounds like something you could create ..... But for selling this time ..
No one expects these things for nothing and StyleGuru is already free .... I would happily buy it if you create it ...

Just my thoughts ..
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 15th Jul 2015 22:30
The next version will have something like that. But only in a small way. There will be an option to change the hud symbols and hud background graphic. It will be enough to make your very own style.
But it's not a creator to make a completely new hud with new dimensions.
This would require a lua script.

Maybe this will come anytime in future. I'm thinking at coding a lua editor, when GG is much more developed. In this I can integrade a "real" hud creator, I think. I want to wait till I can be nearly sure not too much is changing in GG anymore. There will be much more ways to use lua scripting to make some customize creators then, I think.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 20th Jul 2015 18:51
Next StyleGuru Version is ready to download .

You can download version 0.3 here -> https://www.dropbox.com/s/fo7t3znr148f4x4/Style%20Guru%2003.zip?dl=0

I made a little redesign with the main StyleGuru Screen, fixed some bugs wich caused new created buttons not transparent in GG and little bugs with main loading screens. I added a section where you can replace the hud icons with some of yours.

I was thinking to integrade a section where you can change the exe icon. But the only way to this, is when StyleGuru would be hacking the exe file to replace the ressources. What StyleGuru did in past was simple modding. But this would be hacking. So... I would like to read a statement from TGC first...

I attached two Screenshots from 0.3 at this post. Hope you have fun with 0.3
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.

Attachments

Login to view attachments
synchromesh
Forum Support
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 20th Jul 2015 19:18
Fantastic !!

Downloading now .... Thanks
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
granada
GameGuru TGC Backer
16
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 20th Jul 2015 19:54
Quote: "Downloading now .... Thanks"


Same here,thank you

Dave
PM
Inertia
3
Years of Service
User Offline
Joined: 12th Jul 2015
Location: SoCal, USA
Posted: 20th Jul 2015 20:34
Sanguis wrote: "I was thinking to integrade a section where you can change the exe icon."


Yes, that would be very cool if standalone games had own custom icon.
Win7 x64 | i5 @3.3GHz | 4GB RAM | GTX580 1.5 GB
PM
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 21st Jul 2015 21:22 Edited at: 21st Jul 2015 21:32
There is a way to create your own icon but I can't seem to make it work. You use a free tool called resource hacker. There are other ways here. Someone let me know if the method works for you. I'm thinking that I'm doing something wrong on my end of things.

@Sanguis I wish there was a simpler way to implement the buttons like with the various screens. It's a bit rough with the buttons right now. Also, thank you for creating this amazing tool! upgrading to your 0.3 version. I have something in the works I've been playing around with and will be using Style guru to generate the menus, etc.
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 21st Jul 2015 21:29 Edited at: 21st Jul 2015 21:31
Quote: "There is a way to create your own icon but I can't seem to make it work. You use a free tool called resource hacker. There are other ways here. Someone let me know if the method works for you. I'm thinking that I'm doing something wrong on my end of things."


Make sure you replaced ALL EXE Icons, in exe ressources. In some exe files are integrated more than one in different resolutions.
I will try to code an easy way (it will take time, I don't like to sit here when the weather is hot ) if TGC write it's ok, to let StyleGuru hack the exe file.

Quote: "@Sanguis I wish there was a simpler way to implement the buttons like with the various screens. It's a bit rough with the buttons right now."


Wich way would you prefer? At the moment it is simple replacing. What is hard for you?
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 21st Jul 2015 21:35 Edited at: 8th Aug 2015 02:26
edited.
HP Envy m6-k010dx Sleekbook Custom AMD A-10 5745 2.1 ghz CPU ,8 gigs DDR3 ,AMD Radeon discrete class 8610G, 1 TB 7200 RPM Toshiba HD, Win 8.1 64 bit
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 21st Jul 2015 21:39
Did you try the "Button Generator" in StyleGuru? The Buttons created do have the needed resolution to fit in GG. At wich step they don't line up properly? In the Game?
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 27th Jul 2015 10:05 Edited at: 8th Aug 2015 02:25
edited.
HP Envy m6-k010dx Sleekbook Custom AMD A-10 5745 2.1 ghz CPU ,8 gigs DDR3 ,AMD Radeon discrete class 8610G, 1 TB 7200 RPM Toshiba HD, Win 8.1 64 bit
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 27th Jul 2015 10:22
That's very good to read

I will add more backgrounds (and other graphics) after the summer. Till then... you can google "free textures" or something like this and import your own background coice by clicking the "..." Button.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.
Peregrinus
3
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jun 2015
Location: MON
Posted: 27th Jul 2015 17:20 Edited at: 8th Aug 2015 02:25
edited.
HP Envy m6-k010dx Sleekbook Custom AMD A-10 5745 2.1 ghz CPU ,8 gigs DDR3 ,AMD Radeon discrete class 8610G, 1 TB 7200 RPM Toshiba HD, Win 8.1 64 bit
sularus oth mithas
PM
Sanguis
GameGuru TGC Backer
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2011
Location: Deutschland
Posted: 27th Jul 2015 17:33
Ah, I see. I will make more graphics in Photoshop. How I wrote, after the summer. It's less fun when it's hot here *g*.
~ And when I sometimes clos my Eyes, my mind starts, spinning around.

Login to post a reply

Server time is: 2019-03-18 13:36:32
Your offset time is: 2019-03-18 13:36:32