Author
Message
lordjulian
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2014
Location:
Posted: 22nd Nov 2021 07:12
Is there an easy way to customise the health and ammo HUDs straight 'out of the box' in Max?
Julian - increasingly disillusioned and jaded
PM
synchromesh
Forum Support
8
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 22nd Nov 2021 14:36
Quote: "s there an easy way to customise the health and ammo HUDs straight 'out of the box' in Max?"

Right now there is only the Storyboard for Menu creation but there is no easy way or in built editor for huds at this time.
Whether we will get that later down the road i have no idea.
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
GraPhiX
Forum Support
16
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 23rd Nov 2021 09:42 Edited at: 23rd Nov 2021 10:22
Custom Hud's are possible in MAX, if TGC are not adding the feature i will make a standalone Hud editor, Asset Manager's Hud designer works for most of the Huds in MAX with a little tweak here and there





Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 64GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 2TB NVe, 1TB NVe, 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Asset Manager
xRange No Nonsense Tools

Attachments

Login to view attachments
granada
Forum Support
19
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Aug 2002
Location: United Kingdom
Posted: 23rd Nov 2021 12:22
Cool work again Kev

Dave
Windows 10 Pro 64 bit
AORUS B550 Master Motherboard
GeForce RTX™ 2070 GAMING OC 8G
AMD Ryzen 9 5950X 16-Core Processor 3.40 GHz
128 GB DDR4 RAM
3840 x 2160 ,60 Hz
PM
GraPhiX
Forum Support
16
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 25th Nov 2021 13:40
First tests with Hud Creator

Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 64GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 2TB NVe, 1TB NVe, 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Asset Manager
xRange No Nonsense Tools
synchromesh
Forum Support
8
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 25th Nov 2021 14:36
Thats Superb and for Classic as well !!
You never fail to amaze me with your Apps
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
lordjulian
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2014
Location:
Posted: 26th Nov 2021 10:05
@GraPhix, that looks really cool. If that sort of feature doesn't get implemented I think your app will be a must-have. I don't think there's anything wrong with the default HUDs. The issue for me is the stigma that GameGuru seems to have with the Steam community. A lot of them will see those HUDs, instantly recognise them be instantly turned off a game, no matter how good it actually is.

Plus, we need to be able to customise as much as possible.
Julian - increasingly disillusioned and jaded
PM
OldFlak
GameGuru TGC Backer
7
Years of Service
User Offline
Joined: 27th Jan 2015
Location: Tasmania Australia
Posted: 26th Nov 2021 14:05
@lordjulian
A HUD editor built into the engine really is a must have to fit in with the easy maker MAX is aiming for.
If the Storyboard is anything to go by, it would be something Preben could pull off easily. It would tie in nicely with the various genre's flagged for MAX as well - Plus it just should be there

It would be a great question for the live broadcast.

@Preben @LeeBamber this is not a feature request, tis a game maker requirement

OldFlak....

System Specs
i7-9700K 3.60GHz. ASUS NVidia GeForce GTX 1060 6GB. 32GB Themaltake ToughRam Z-ONE 3600.
Main Screen: HP 27" @1920x1080 - Screens 2\3: Acer 24" @ 1920 x 1080

Windows 10 Pro 64-bit Insider
aka Reliquia
PM
Argent_Arts
1
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Feb 2020
Location:
Posted: 26th Nov 2021 18:50
Quote: "A HUD editor built into the engine really is a must have to fit in with the easy maker MAX is aiming for.
If the Storyboard is anything to go by, it would be something Preben could pull off easily. It would tie in nicely with the various genre's flagged for MAX as well - Plus it just should be there"


Agreed. And not just swapping out the graphics, but placement on the screen, too. And with RPG elements coming, there might be more things we might need to include in a HUD (magic/mana, etc.).
Intel i9-10900K 5.10GHz, 64 GB RAM, Nvidia GTX 1080 ti 11GB, Windows 10 64-bit, dual monitor display
lordjulian
8
Years of Service
User Offline
Joined: 10th Jan 2014
Location:
Posted: 26th Nov 2021 23:06
Of course - an 'import own image file' would be a must.
Julian - increasingly disillusioned and jaded
PM
GraPhiX
Forum Support
16
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 27th Nov 2021 11:06
OK understood i will stop working on the Application
Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 64GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 2TB NVe, 1TB NVe, 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Asset Manager
xRange No Nonsense Tools
synchromesh
Forum Support
8
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 27th Nov 2021 11:18 Edited at: 27th Nov 2021 13:20
Quote: "First tests with Hud Creator "

Mate i gave it a test and works perfectly but to be honest i would not continue at the moment.

Quote: "@GraPhix, that looks really cool. If that sort of feature doesn't get implemented I think your app will be a must-have."

There lay the problem.
Even if you released it today chances are users will wait to see if one gets implemented.
Great effort and amazing tool but really not worth it all until there is clarification whether there will be one or not.

@GraPhix ..
However .. Not sure if you have finished it completely but i will chuck you 20 bucks for a copy if your dropping it. The fact it works so well right Now for Max and for Classic as well is really handy in my case.
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
GraPhiX
Forum Support
16
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 27th Nov 2021 15:16 Edited at: 29th Nov 2021 12:01
@synchromesh it is finished yes, messaged you on discord thank you
Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 64GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 2TB NVe, 1TB NVe, 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Asset Manager
xRange No Nonsense Tools
Argent_Arts
1
Years of Service
User Offline
Joined: 5th Feb 2020
Location:
Posted: 27th Nov 2021 20:28
Quote: "OK understood i will stop working on the Application"


Ideally, TGC should include a HUD editor in MAX. It should be basic and function, just like the other storyboard stuff does. But that does not mean you should stop working on your application. What you should do, imo, it make something even better. Why not? What they currently have is very, very basic. I mean, the Title Screen storyboard doesn't allow you to add any new buttons, there's no means to adjust game settings, to configure controls (or to even get to a screen to see what the controls are, etc.). So, there's room here for someone to create a tool to provide these sorts of things. What TGC is giving us is very, very barebones. Someone can came along and make something that gives us a lot more control and I am sure many would buy that. I know I would.
Intel i9-10900K 5.10GHz, 64 GB RAM, Nvidia GTX 1080 ti 11GB, Windows 10 64-bit, dual monitor display
GraPhiX
Forum Support
16
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 6th Dec 2021 14:57 Edited at: 4th Jan 2022 16:38
I had practically finished Hud Generator , so i have finished it, MAX may get a HUD Editor but in the mean time If anyone would like HUD Generator you can download from https://tgcstore.net/product/36249

This is a FREE application all that i ask is if you find it useful please consider my other tools

HudGen requires activation PM me or synchromesh for an activation key once you have installed it


Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 64GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 2TB NVe, 1TB NVe, 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Asset Manager
xRange No Nonsense Tools
cybernescence
GameGuru Master
8
Years of Service
User Offline
Joined: 28th Jan 2013
Playing: Cogwheel Chronicles
Posted: 6th Dec 2021 16:49
That's very kind of you (as usual) GraPhix.

Thank you.
GPU: GeForce RTX 2070 SUPER PassMark: 18125
UltraVox
GameGuru TGC Backer
14
Years of Service
User Offline
Joined: 13th May 2007
Location: Into The Light
Posted: 31st Dec 2021 13:21
@GraPhiX

I would like to test your product for custom HUDs. However I encounter a small problem : I cannot export the scripts, because access is denied. It's a new SSD, with a new Windows 10. Most of the functions give an error message relating to an "Access Denied".

So, I used your program in Admin mode, but it doesn't change anything. Were you aware of this problem ?

Initially, he insists on having the way to GameGuru. But I don't want to install it. I only have GGMax EA.
GraPhiX
Forum Support
16
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 1st Jan 2022 14:55 Edited at: 1st Jan 2022 14:57
Quote: "I would like to test your product for custom HUDs. However I encounter a small problem : I cannot export the scripts, because access is denied. It's a new SSD, with a new Windows 10. Most of the functions give an error message relating to an "Access Denied".

So, I used your program in Admin mode, but it doesn't change anything. Were you aware of this problem ?

Initially, he insists on having the way to GameGuru. But I don't want to install it. I only have GGMax EA."


After you put the Activation code in the next window will prompt for your paths, if you do not have Classic Installed and you accept the default paths then yes you will get an error, also with the paths did the app automatically find your MAX install and writable folder location, again if you have put them somewhere other than default you need to change the location to suit.

If you do not have Classic installed accept the default location for it but do not try to create Huds for Classic that will crash the app, for MAX just double check the location where HudGen thinks it is installed and adjust accordingly.

It will be easier to uninstall and re install HudGen no need to run as admin the Application will default to admin.

You do need an activation code to run HudGen i have no record of an activation code for you !
Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 64GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 2TB NVe, 1TB NVe, 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Asset Manager
xRange No Nonsense Tools

Login to post a reply

Server time is: 2022-01-28 06:33:15
Your offset time is: 2022-01-28 06:33:15