3rd Party Models/Media Chat / Some help with Fragmotion?

Author
Message
GubbyBlips
1
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2019
Location:
Posted: 2nd Aug 2020 19:20
Some help with Fragmotion?
I needed to rotate an object (to face forward >> = ZERO 'Y') angle.
I opened it in Fragmotion, went to Transform/ Transform Options,
In Transforms column, checked rotations, and in 'Y' set it to 90.

This rotated the object in the editor, so I exported it back again.
Now when I place them in GG though-- it hasn't changed!!
Say what? What did I miss?
Thanks.
(I did once have luck doing a mirror (180) of an object that did
successfully rotate it 180... so wondering now what?)
PM
GubbyBlips
1
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2019
Location:
Posted: 2nd Aug 2020 19:24
While I'm asking questions-- (Yes, I know this topic was asked before-)
This particular object floats above the ground (maybe head height)
I need it to NOT be boosted up in the air ('Y' steps).
Most answers on the forums say to change the fpe, but the fpe does
NOT signify a status of being modified for the 'Y' height.
Experience with another object before shows me that .fpe changes
do not seem to work-- and here there isn't even a change in 'Y' for .fpe--
so... Anyone know what to do next?

;orientation (no 'Y' set in stock .fpe shown below)

model = _______14.x
offx = 0
offy = 0
offz = 0
rotx = 0
roty = 0
rotz = 0
scale = 0
fixnewy = 0
defaultstatic = 1
materialindex = 1
collisionmode = 1
strength = 0
isimmobile = 1
forcesimpleobstacle = 3
PM
GraPhiX
Forum Support
15
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 2nd Aug 2020 19:32 Edited at: 2nd Aug 2020 19:38
is it a stock asset ? and its the offy that sets the ground location - to drop + to elevate but you would be better zeroing the model in frgamotion, if it is a stock asset i can show you how to do it

i would also advise to use 'Move Mesh' rather than transform unless it as a rig
Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 1TB NVe SSD 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Various Tutorials by me
GubbyBlips
1
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2019
Location:
Posted: 2nd Aug 2020 22:47
If you don't mind, Graphix, that would be great to show that technique.
The .fpe doesn't look like it could help (it's already 0)- or is negative value okay?
This is not a stock entity. Any object should do (to show that)-
Just the method-- even if it's not raised because I'm not aware of any
in stock that are...? Very kind of you.
PM
GraPhiX
Forum Support
15
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 2nd Aug 2020 22:58
Ok i will put something together and post it here
Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 1TB NVe SSD 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Various Tutorials by me
GraPhiX
Forum Support
15
Years of Service
User Offline
Joined: 15th Feb 2005
Playing:
Posted: 3rd Aug 2020 12:16 Edited at: 3rd Aug 2020 12:17
Here you go, quick Video on Zeroing in FragMotion, please bear in mind the Y value i knew was 100 units from the ground (i made the asset ) hence using -100 put it back at ground level, if you don't know how far it is from ground level start at - 10 or -5, you can actually set the asset to 0 in FragMotion but this will depend on where the (root) of the asset is, for instance if 0,0 is in the centre of the asset when created if you set the asset to 0 in frag half of the asset would be stuck in the ground.

I have attached an Origin Cube for you to play with

Welcome to the real world!
Main PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-9700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce RTX 2070 SUPER 8GB - 1TB NVe SSD 2TB Hybrid Data Drive
Test PC - Windows 10 Pro x64 - Core i7-7700K @4.2GHz - 32GB DDR4 RAM - GeForce GTX 1060-6G 6GB - 1TB NVe SSD
Laptop - Helios 300 Predator - i7 7700HQ - 32GB - Nvidia GTX1060 6GB - 525GB M2 - 500 SSD - 17.3" IPS LED Panel - Windows 10 Pro x64
Various Tutorials by me

Attachments

Login to view attachments
GubbyBlips
1
Years of Service
User Offline
Joined: 14th Jan 2019
Location:
Posted: 4th Aug 2020 23:03
Awesome help Graphix!
I had a challenging plumbing project on hand today;
so just reading this now and will get to looking into that as soon AP!
PM

Login to post a reply

Server time is: 2020-12-05 14:34:29
Your offset time is: 2020-12-05 14:34:29