3rd Party Models/Media Chat / How to make .x or fbx files to work

Author
Message
wut
User Offline
Joined: 2nd Aug 2019
Location:
Posted: 11th Aug 2019 17:53
I can't get this to work, my .x file doesn't show at all and fbx doesn't animate. I am new to this and just would like some help knowing that I did do this right.

Attachments

Login to view attachments
PM
Bod
GameGuru TGC Backer
4
Years of Service
User Offline
Joined: 21st Dec 2014
Location: Preston Lancashire
Posted: 11th Aug 2019 18:23
Have you defined the animation and frames in the fpe ?
3com
5
Years of Service
Recently Online
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 11th Aug 2019 18:58
Hi
Try this one, it works.



hth
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

Attachments

Login to view attachments
PM
wut
User Offline
Joined: 2nd Aug 2019
Location:
Posted: 11th Aug 2019 20:48
Thank you! How did you do that?
PM
synchromesh
Forum Support
5
Years of Service
User Offline
Joined: 24th Jan 2014
Location:
Posted: 12th Aug 2019 00:44
Moved to third party models and media ..
The only person ever to get all his work done by "Friday" was Robinson Crusoe..
PM
3com
5
Years of Service
Recently Online
Joined: 18th May 2014
Location: Catalonia
Posted: 12th Aug 2019 18:09
Quote: "How did you do that?"

Well, from Blender perspective I can't say a lot, since I does not work with, but with 3ds max.

Firts I try to open your X file with assimp viewer, it thrown missing textures error. It looks like texture path does not right stated on X file.
So, I've edited your fbx file with max and re-assigned textures via uwv unrap map, did the D,N,S files, export as X file, make the fpe file + bmp file + x file + d,n,s, files.; and try in GG and it works ok.

Glad to help.
Laptop: Lenovo - Intel(R) Celeron(R) CPU 1005M @ 1.90GHz

OS: Windows 10 (64) - Ram: 4 gb - Hd: 283 gb - Video card: Intel(R) HD Graphics
cpu mark: 10396.6
2d graphics mark: 947.9
3d graphics mark: 8310.9
memory mark 2584.8
Disk mark: 1146.3
Passmark rating: 3662.4

PM
Belidos
3D Media Maker
3
Years of Service
User Offline
Joined: 23rd Nov 2015
Location: Hertfordshire
Posted: 12th Aug 2019 19:35
Gameguru assigns non multi texture models textures via the fpe, and wgen you export a model in .x from blender with materials it adds fixed texture locations in the .x file which confuses gameguru. When you export .x from blender untick the export materials tick box and you won't get a clash with the fpe settings.

Primary Desktop:
i7 7700,k NV1070 8GB, 16GB 3200mhz memory, 1x 2TB Hybrid, Win10.

Secondary Desktop:
i5 4760k, NV960 2GB, 16GB 2333mhz memory, 1x 2TB Hybrid, Win10.

Laptop:
i3, Intel 4000 series graphics, 6GB memory, 1x 500gb HDD, Win8.1.
wut
User Offline
Joined: 2nd Aug 2019
Location:
Posted: 12th Aug 2019 22:58 Edited at: 13th Aug 2019 04:01
k thanks

is there any way to get a good x file without 3ds max. i currently don't own it

Edit: found fragmotion, seems to work
PM

Login to post a reply

Server time is: 2019-10-17 22:18:05
Your offset time is: 2019-10-17 22:18:05