Free Models and Media / 100km flat map

Author
Message
Honkeyboy
3D Media Maker
3
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: Doesnt know half the time ;)
Posted: 19th Dec 2018 17:01 Edited at: 19th Dec 2018 17:36
hehe this is funny think it was 100km seems more like 1000 km not got frpm one end to the other yet rofl just drop into your entities folder and onto the map press 2 until its level 6x presses and you have the biggest survival terrain ever in GG lol
( I get no fps drop) I'm doing one with mountains and hills next will post when its done.
Edit new one has rolling hills (both need to be set to isimobile = yes)
Intel i5 4950 Quad core 3.3ghz AMD FX 6300 x6 cores 3.5ghz(unclocked)
8gb Ram 8gb Ram
AMD Radeon 7570 1gb AMD Radeon HD 6670 2gb
and a well fed mouse on a wheel

I only smile because i have absolutely no idea whats going on

Attachments

Login to view attachments
Honkeyboy
3D Media Maker
3
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: Doesnt know half the time ;)
Posted: 20th Dec 2018 11:57
World 1 map its huge I have just started to populate this but keep getting lost lol so have put buildings on to test


Its a bit of fun to see how far GG will actually let you go and its a long long way i ran a free flight run from the middle and 5 mins later i was not at the edge so its massive and trying to run it lol well it'd take hours probebly so im juggling to see whether its actually too big and needs reducing, still no fps drop, so next i'm going to increase the texture size and make up some matching mountain ranges see how it handles it.

if you want to test it for yourself please let me know what results you get would maybe make a great multiplayer or open world type project

new world map zip below
Intel i5 4950 Quad core 3.3ghz AMD FX 6300 x6 cores 3.5ghz(unclocked)
8gb Ram 8gb Ram
AMD Radeon 7570 1gb AMD Radeon HD 6670 2gb
and a well fed mouse on a wheel

I only smile because i have absolutely no idea whats going on

Attachments

Login to view attachments
Pirate Myke
Forum Support
9
Years of Service
Recently Online
Joined: 31st May 2010
Location: El Dorado, California
Posted: 20th Dec 2018 12:57
Interesting.
Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, 2400 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s), 8gb RAM, Nvidia gtx660, Windows 7 Pro 64bit, Screen resolution 1680 x 1050.

Honkeyboy
3D Media Maker
3
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: Doesnt know half the time ;)
Posted: 20th Dec 2018 16:26 Edited at: 20th Dec 2018 16:29
The map size is just crazy Myke problem is the textures need resizing but I've just completed the first place able mountain range
which turned out quite nice
Intel i5 4950 Quad core 3.3ghz AMD FX 6300 x6 cores 3.5ghz(unclocked)
8gb Ram 8gb Ram
AMD Radeon 7570 1gb AMD Radeon HD 6670 2gb
and a well fed mouse on a wheel

I only smile because i have absolutely no idea whats going on

Attachments

Login to view attachments
Slaur3n
GameGuru TGC Backer
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2008
Location: Norway
Posted: 20th Dec 2018 16:46
nice, its massive But GG dosent let you go further than the original size?
Visit our FB site and like
https://www.facebook.com/crowhillstudiosofficial
Honkeyboy
3D Media Maker
3
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: Doesnt know half the time ;)
Posted: 20th Dec 2018 18:31 Edited at: 20th Dec 2018 19:40
Not on the ground with the default character but you can with the aircraft script so I presume it could also be done via scripting. It's a good point though m8 would be nice if Lee or someone could turn that off so we could use the full potential of these size maps.
Intel i5 4950 Quad core 3.3ghz AMD FX 6300 x6 cores 3.5ghz(unclocked)
8gb Ram 8gb Ram
AMD Radeon 7570 1gb AMD Radeon HD 6670 2gb
and a well fed mouse on a wheel

I only smile because i have absolutely no idea whats going on
Slaur3n
GameGuru TGC Backer
10
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2008
Location: Norway
Posted: 21st Dec 2018 13:55
Wow okay, never knew that. This is pretty brilliant.
Visit our FB site and like
https://www.facebook.com/crowhillstudiosofficial
AmenMoses
GameGuru Master
3
Years of Service
Recently Online
Joined: 20th Feb 2016
Location: Portsmouth, England
Posted: 23rd Dec 2018 22:25
The player limits are set in the gameplayercontrol.lua script:



Just comment them out.
Been there, done that, got all the T-Shirts!
PM
Honkeyboy
3D Media Maker
3
Years of Service
User Offline
Joined: 16th Sep 2015
Location: Doesnt know half the time ;)
Posted: 24th Dec 2018 14:02 Edited at: 24th Dec 2018 14:20
Aha Cheers m8 nice one will have to play with that lot
Edit : works like a charm heres the test on a map 6x the standard size the pillars represent the corner edge of GG terrain note the mountains placed over the border. Next working on getting the terrain to look clearer and bigger maps then populating them to see how the fps holds up.

Intel i5 4950 Quad core 3.3ghz AMD FX 6300 x6 cores 3.5ghz(unclocked)
8gb Ram 8gb Ram
AMD Radeon 7570 1gb AMD Radeon HD 6670 2gb
and a well fed mouse on a wheel

I only smile because i have absolutely no idea whats going on

Login to post a reply

Server time is: 2019-06-16 19:30:16
Your offset time is: 2019-06-16 19:30:16